40 jaar en dan

Thema-avond 40 jaar en dan...    
 
 
Er zijn heel veel fasen in het leven van een mens.
De bekendste fasen zijn natuurlijk die van onze jeugd. Begint als baby, vervolgens peuter, kleuter, kind, puber en uiteindelijk volwassen. Het zijn belangrijke fasen, waarin onze ouders ons zo goed en kwaad als dat kan begeleiden en tevens een klankboord zijn. Daarna zijn we volwassen en hebben het grotendeels zelf te doen. Prima, zo werkt dat nu eenmaal.  
 
En dan rond je 40ste (kan ook eerder zijn door bijv. ziekte) komt er weer een belangrijke fase, waarvan ik niet wist dat deze bestond. Meestal begint deze fase met onrust in het lichaam en weten we niet waar dit vandaan komt. Door de onrust gaan we met ons verstand op zoek naar de oorzaak: geeft mijn werk wel wat ik wil, staat mijn partner en kinderen mijn geluk niet in de weg, materieel gezien heb ik alles en toch mis ik wat, etc.     Resultaat: Onrustig gedrag, weg willen uit huis, mopperen, niets is goed, het ligt aan mijn partner, mijn kinderen, mijn baas, mijn collega´s, mijn omgeving, etc.
 
De onrust kan zulke vormen aannemen, dat mensen bijv. depressief worden of er sprake is van een burn-out. De bekende term midlife-crisis heeft alles te maken met deze nieuwe fase in ieders leven.   Iedereen gaat door deze fase, ongeacht geld, intelligentie, baan, sociale positie, etc, etc.
 
De thema-avond is er op gericht om ons verstand uit te leggen waar deze nieuwe fase van het leven over gaat. Dan kan ons verstand eens stoppen met zoeken en ontstaat er meer rust in het lichaam.  
Naast behandeling van een stukje theorie is de avond vooral interactief.
Er wordt gewerkt met veel dagelijkse voorbeelden en stel vooral veel vragen als je dat wilt.
 
* Voor info en geplande data